Tansiyon ilaçları, e-rapor ile ücretsiz olarak verilecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2011 23:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-raporun devreye girmesiyle başlayan tartışmalara Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nurullah Zengin noktayı koydu. 1 Mart'ta yayınlanan ve 10 Mart'ta yürürlüğe giren 'Sağlık Uygulama Tebliği (SUT)' ile artık tansiyon ilaçları ve kolesterol düşürücü ilaçlar raporsuz satılamayacak. E-rapor uygulamasının sağlık hizmetleri sunumunda bilgi teknolojilerinin kullanımında Türkiye'nin ulaştığı seviyenin bir göstergesi olduğunu belirten Zengin, bu uygulamanın gerekli olduğunu belirtti. Zengin yeni uygulama ile muhtemel ilaç suiistimalleri ile daha etkin bir mücadele imkanının da oluşacağına dikkat çekti.

Yeni uygulamaya geçilen düzenleme ile daha önce rapor istenmeden satılan tansiyon ve kolesterol düşürücü ilaçların artık raporsuz satılamayacağını aktaran Zengin, bu ilaçlarla ilgili tek bir uzman hekim tarafından elektronik ortamda hazırlanacak e-rapor ile çalışan ve emeklilere katkı payı istenmeksizin ücretsiz olarak verileceğini dile getirdi. Bu raporların geçerlilik süresinin en az 1 yıl olacağını dile getiren Zengin, konu hakkında kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini vurguladı.

KATKI PAYI ÖDEMEYECEKLER

Başhekim Zengin, yeni uygulamada hastalar açısından herhangi bir zorluk veya ekstra bir güçlük olmadığını, aksine hastalar için avantajlar getirdiğini belirtti. E-rapor uygulaması ile bu ilaçlar için çalışanlardan ve emeklilerden alınan yüzde 10 - yüzde 20 gibi ilaç katkı payı alınmasının ortadan kalktığına dikkat çeken Zengin, "Bu ilaçları sürekli kullanmak zorunda kalan vatandaşlarımız için bu ciddi bir ekonomik katkı olacaktır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber